Tartuffe (2012)

SATIRISK OG LIFLIG KOMEDIE AF MESTEREN MOLIÈRE

Tartuffe er en snog! En skinhellig, manipulerende og grådig mand. Hans evne til at opnå det han vil, har ført ham til Orgons hus i Paris. Orgon er rig, han har alt hvad man kan ønske sig, men han drømmer om at blive et fromt og gudfrygtigt menneske og ønsker inderligt at være god. Det fører til et skæbnesvangert møde med Tartuffe. I kirken optræder Tartuffe som den mest troende af troende. Han kaster sig på gulvet og beder for Orgon på en måde, så Orgon nu ser ham som sin frelser. Orgons familie må måbende se på, hvordan Tartuffe får narret Orgon til at give ham alt, hvad han ejer. Lige indtil hele svindelnummeret bliver afsløret, og Orgon vågner op. Men da er det for sent….

Med TARTUFFE angriber Molière alle de skinhellige, der for egen vindings skyld påberåber sig retten til at handle på vegne af Gud.
Molière satsede højt, da han valgte at skrive og opføre TARTUFFE for konge og kirke. Stykket er stærkt kritisk overfor kirken og den magt, den udøver i Guds navn, noget der i 1600-tallet var ganske uhørt.
Forestillingen blev ved premieren i 1664 kun opført en eneste gang og blev derefter straks forbudt.
Alligevel er Tartuffe blevet en af verdensdramatikkens helt store klassikere.
For udover at være et stykke modigt og samfundskritisk dramatik, er ”Tartuffe” en liflig og stærkt underholdende komedie!

Medvirkende:

LARS MIKKELSEN, KAREN-LISE MYNSTER, HENRIK KOEFOED, HELLE DOLLERIS, MARIA STENZ, PETER OLIVER HANSEN, JENS FREDERIK SÆTTER-LASSEN, SIGNE A. MANNOV, THUE ERSTED RASMUSSEN, CHRISTOFFER LÆSSØ, JOACHIM FJELSTRUP

Iscenesættelse

THOMAS BENDIXEN

Scenografi:

STEFFEN AARFING

Kostumer

MARIE Í DALI

Oversættelse

JESPER KJÆR

Forestillingen varer 1 time & 40 minutter, og spiller uden pause.

Tilmeld
Nyhedsbrev