Fruentimmerskolen (2013)

Fruentimmerskolen

FRUENTIMMERSKOLEN er sommerens store klassiske forestilling. Den spilles i Odd Fellow Palæets have, da Designmuseum Danmark, i hvis have Grønnegårds Teatret har spillet hver sommer i 32 år, er under renovering. Men vi lover som vanligt komedie, fest og smukke kostumer, nu blot på vores anden scene i Bredgade.
Pladsen foran palæet omdannes til en hyggelig gårdhave, hvor publikum kan nyde cafeens forskellige tilbud eller egen medbragte mad inden aftenens forestilling.

Om forestillingen:
FRUENTIMMERSKOLEN er Molières komedie om kærlighedens uforudsigelighed og forelskelsens magt.
Arnolphe er en mand i sin bedste alder. Han er sygeligt optaget af sit ry og rygte og det største tab af værdighed, han kan forestille sig, er at blive gjort til hanrej. Hans værste fjende er kvinden med alt hvad hun repræsenterer af uforudsigelighed, seksualitet og kaos…
Derfor har Arnolphe brugt 20 år på at studere kvinder og deres ægtemænd for at finde ud af hvordan man undgår at blive bedraget af sin hustru.
Og han har fundet en løsning: han har købt en purung, tilsyneladende forældreløs, pige, sendt hende i kloster og ladet hende opdrage i streng isolation efter hans forskrifter.
Da hun efter en del år har nået den giftefærdige alder, henter han hende ind til byen; endelig er han klar til at indgå ægteskab…
Men stik imod alle planer kan pigen både se og sanse og har fri adgang til sine følelser. Og kort før brylluppet med Arnolphe forelsker hun sig i en ung mand…

I rollen som den kvindeforskrækkede Arnolphe ses den netop Robert-præmierede Olaf Johannessen over for dansk teaters nye stjerne Johanne Louise Schmidt som den unge Agnès, der ikke sådan falder til føje.

OBS! Da Odd Fellow Palæets Have er væsentligt mindre end Designmuseum Danmarks, er det af pladshensyn desværre ikke muligt at medbringe barne- eller klapvogne til teatrets aftenforestilling i 2013. Vi ser frem til at modtage vores små gæster igen i sommeren 2014 i Designmuseum Danmarks Have.

Spillested: Odd Fellow Palæet, Bredgade 28, 1260 Kbh. K.

Medvirkende

OLAF JOHANNESSEN, JOHANNE LOUISE SCHMIDT, HELLE DOLLERIS, JACOB WEBLE, PETER ZANDERSEN, MICHAEL MORITZEN, MORTEN HAUCH-FAUSBØLL, ANDERS HOVE

Iscenesættelse

MADELEINE RØN JUUL

Scenografi

MANFRED BLAIMAUER

Oversættelse

JESPER KJÆR

Tilmeld
Nyhedsbrev