Gå tilbage

Medvirkende

Nicolas Bro

Alceste

Uddannet fra Statens Teaterskole i 1998. I 2010 spillede Nicolas Bro hovedrollen i Grønnegårds Teatrets opsætning af Don Juan. Derudover har Nicolas Bro blandt andet spillet på…

Luk

Nicolas Bro

Alceste

Uddannet fra Statens Teaterskole i 1998. I 2010 spillede Nicolas Bro hovedrollen i Grønnegårds Teatrets opsætning af Don Juan.

Derudover har Nicolas Bro blandt andet spillet på Det Kongelige Teater, Mammutteatret, Østre Gasværk, Betty Nansen og Aveny-T.

Nicolas’ film-cv er også ganske langt: Spies og Glistrup,Adams Æbler, Mænd og Høns og Dræberne fra Nibe er blot nogle af de mange film, Nicolas har medvirket i.

Nicolas Bro er blevet belønnet med to Bodil-priser og fire Reumert-priser for sit film- og teaterarbejde.

Sonja Richter

Célimène

Uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1999. Med rollen som Célimène i Misantropen er det første gang, Sonja Richter står på scenen i Grønnegårds Teatret. Ud over adski…

Luk

Sonja Richter

Célimène

Uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1999. Med rollen som Célimène i Misantropen er det første gang, Sonja Richter står på scenen i Grønnegårds Teatret. Ud over adskillige roller på Det Kongelige Teater, har Sonja kunnet opleves på Betty Nansen Teatret, Odense Teater, Østre Gasværk, Mammutteatret, Aveny-T og Gladsaxe Teater.

Blandt de mange film og tv-serier, Sonja har medvirket i, kan nævnes Kvinden i buret, Elsker dig for evigt, The Homesman, Bedrag II, Broen II.

Sonja er blevet nomineret hele ti gange til en Bodil- og Reumert-pris, og i 2007 modtog hun Kronprinsparrets Kulturpris.

Morten Hauch-Fausbøll

Philinte

Uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1989. Har tidligere medvirket på Grønnegårds Teatret i Molières Fruentimmerskolen (2013) samt i familieforestillingerne Maskerade…

Luk

Morten Hauch-Fausbøll

Philinte

Uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1989. Har tidligere medvirket på Grønnegårds Teatret i Molières Fruentimmerskolen (2013) samt i familieforestillingerne Maskerade og Den Indbildt Syge.

Morten var i årene 1989-2000 fastansat på hhv. Dr. Dante (1989-1990), Det Kgl. Teater (1990-1993), Aarhus Teater (1995-1998). Siden 2000 har han spillet på store og små scener i København, bl.a. på
Det Danske Teater, Husets Teater, Edison, CaféTeatret, Folketeatret, Mungo Park, Mammutteatret og i de senere år især på Republique og Grønnegårds Teatret.

På TV har Morten bl.a. medvirket i Bedrag, Herrens Veje og Rita.

Charlotte Fich

Arsinoé

Uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1989. Spillede på Grønnegårds Teatrets Som man behager i 2002. Ud over roller på blandt andet Teatret ved Sorte Hest, Bådteatret…

Luk

Charlotte Fich

Arsinoé

Uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1989. Spillede på Grønnegårds Teatrets Som man behager i 2002. Ud over roller på blandt andet Teatret ved Sorte Hest, Bådteatret og Edison, har Charlotte medvirket i tv-serierne Rejseholdet, TAXA, Lærkevej og Rita.

Charlotte modtog både en Bodil- og Robert-pris for sin rolle i Per Flys film Drabet, mens det blev til en Bodil og en Zulu Award for hendes præstation i Ole Bornedals Kærlighed på film.

Laura Bro

Éliante

Uddannet i 2002 fra Statens Teaterskole. Spillede i 2004 med i Grønnegårds Teatrets Trold kan tæmmes. Laura Bro har indenfor de sidste år medvirket i bl.a. Richard III på Teater…

Luk

Laura Bro

Éliante

Uddannet i 2002 fra Statens Teaterskole. Spillede i 2004 med i Grønnegårds Teatrets Trold kan tæmmes.

Laura Bro har indenfor de sidste år medvirket i bl.a. Richard III på Teater Shakes og Vredens Druer på Betty Nansen Teatret.

På tv har Laura spillet med i DRs Krøniken, Sommer,Borgen og Herrens Veje, mens det på film er blevet til roller i blandt andet En kongelig affære, Skammerens datter, Under sandet og Fuglene over sundet. For sin præstation i sidstnævnte fik Laura både en Robert- og Bodil-nominering for bedste kvindelige birolle.

Jens Sætter-Lassen

Clitandre

Uddannet fra Statens Teaterskole 2011. Spillede med i Grønnegårds Teatrets Tartuffe i 2012. Har spillet på bl.a. Det Kongelige Teater, Betty Nansen Teatret, Folketeatret, Teater V…

Luk

Jens Sætter-Lassen

Clitandre

Uddannet fra Statens Teaterskole 2011. Spillede med i Grønnegårds Teatrets Tartuffe i 2012. Har spillet på bl.a. Det Kongelige Teater, Betty Nansen Teatret, Folketeatret, Teater V og Teater Grob, og har været med i film og tv-serier som Borgen, Bedrag, 1864, ID:Aog Badehotellet.

Jens lægger også stemme til diverse tegnefilm.

Patrick Baurichter

Oronte

Uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2014. Medvirkede i 2012 på Grønnegårds Teatret i familieforestillingen Det Arabiske Pulver. Patrick har været fastansat på Aalborg Teater…

Luk

Patrick Baurichter

Oronte

Uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2014. Medvirkede i 2012 på Grønnegårds Teatret i familieforestillingen Det Arabiske Pulver.
Patrick har været fastansat på Aalborg Teater i 2016/2017, hvor han bl.a. spillede hovedrollerne i Hamletog Don Juan, og på Odense Teater i 2015/2016 og har desuden spillet på Betty Nansen Teatret og Det Kongelige Teater.

Patrick har desuden medvirket i film og DR Radiodrama. I 2017 modtog Patrick Lauritzen Fondens Believe in You-prisen 2017.

Nicolai Jørgensen

Acaste

Uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i maj 2018. Dermed er MisantropenNicolais debut som færdiguddannet skuespiller. Nicolai har dog tidligere kunnet opleves på Grønnegårds Teat…

Luk

Nicolai Jørgensen

Acaste

Uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i maj 2018. Dermed er MisantropenNicolais debut som færdiguddannet skuespiller. Nicolai har dog tidligere kunnet opleves på Grønnegårds Teatret, nemlig i familieforestillingen Den lille prins i 2016. Nicolai har i sin elevtid medvirket i Revisoren og Den danske borgerkrig 2018-2024 på Nørrebro Teater.

Steen Stig Lommer

Basque, Dubois, retsbetjent

Uddannet fra Statens Teaterskole i 1984. Har siden 2003 været teaterchef på Grønnegårds Teatret, og har selv stået på scenen flere gange i teatrets forestillinger. Steen Stig Lo…

Luk

Steen Stig Lommer

Basque, Dubois, retsbetjent

Uddannet fra Statens Teaterskole i 1984. Har siden 2003 været teaterchef på Grønnegårds Teatret, og har selv stået på scenen flere gange i teatrets forestillinger.

Steen Stig Lommer har stået på de fleste af landets store scener; Misantropen, Den gerrige, Jeppe på bjerget, Den glade enke og Kirsebærhaven på Det Kongelige Teater, Søstrene, Hamlet og Requiem på Betty Nansen Teatret, Mephisto på Svalegangen er blot nogle af de mange forestillinger, Steen Stig Lommer har medvirket i.

På film og tv har Lommer blandt andet medvirket i Mennesker bliver spist , Kapgang, Den store badedag, Århus by night, Pagten, Sommer, Drømmen, Ørnen, Rejseholdetog Krøniken.

Steen Stig Lommer modtog i 2009 danske teaterjournalisters store pris Teaterpokalen.

Madeleine Røn Juul

Instruktør

Uddannet sceneinstruktør fra Statens Teaterskole i 1984. Lige siden har Madeleine arbejdet på små og store scener med ny dansk dramatik, nye og gamle klassikere og en del radioteat…

Luk

Madeleine Røn Juul

Instruktør

Uddannet sceneinstruktør fra Statens Teaterskole i 1984. Lige siden har Madeleine arbejdet på små og store scener med ny dansk dramatik, nye og gamle klassikere og en del radioteater.

Misantropen er Madeleines forestilling nummer 100.

For Grønnegårds Teatret har Madeleine iscenesat Shakespeares Som man behager i 2002, Educating Rita i 2012, og Fruentimmerskolen i 2014.

Madeleine har arbejdet sammen med scenograf Manfred Blaimauer på blandt andet Aarhus teater, Det Kongelige Teater, Teater Grob, Folketeatret og Nationalscenen i Bergen.

I årene 2004-2008 sad Madeleine i direktørstolen på Aarhus Teater, og hun har gennem tiden varetaget forskellige bestyrelsesposter. Nu sidder hun i bestyrelserne for Husets Teater, Bådteatret, Passepartout Theatre produktion og FDS Foreningen af Danske Sceneinstruktører.

Af priser kan nævnes: Teaterkatten – de danske teaterkritikeres årlige instruktørpris – i 1991, Herman Bangs mindelegat i 1996, Karen Bergs Hæders legat i 2002, Niels Prisen – Niels Mathiassens mindelegat – i 2007. Statens Kunstfond præmiering af Personkreds 43i 1998 og Som man behageri 2002.

Madeleine modtog i 1999 og 2014 Reumert-prisen for Årets instruktør.

Manfred Blaimauer

Scenograf

Østrigsk scenograf, bosiddende i Sverige. Manfred Blaimauer har kreeret universer til utallige opsætninger på danske og udenlandske teatre. Manfred har arbejdet sammen med instrukt…

Luk

Manfred Blaimauer

Scenograf

Østrigsk scenograf, bosiddende i Sverige. Manfred Blaimauer har kreeret universer til utallige opsætninger på danske og udenlandske teatre. Manfred har arbejdet sammen med instruktør Madeleine Røn Juul på Grønnegårds-forestillingerne Fruentimmerskolen og Educating Rita, samt på Wienerballader (Det Kongelige Teater) og Kronborg, Christian og William på Kronborg Slot samt Børn er dumme på Teater Grob.

Manfred har også skabt scenografier til forestillingerne Anna Sophie Hedvig på Aalborg Teater, Don Carlos på Aarhus Teater, Lulupå Aarhus Teater, Cabaret og Gregersen Sagaen på Aarhus Teater, rockmusicalen Next to Normal på Nørrebro Teater og Vrede og Til Ingen nytte på Folketeatret.

I 2009 var Manfred Blaimauer sammen med Signe Krogh nomineret til en Reumert i kategorien Årets scenograf for den anmelderroste familie-opsætning af Det gyldne kompas på Aarhus Teater 2017.

Tilmeld
Nyhedsbrev